elinjohansson

konstnärer

Kategori: Allmänt

LENNART LINJER
 
Detta konstverk är gjort av Lennart linjer från varberg.Den gjordes 1983 och sitter på drottninggatan i varberg. 
Lennart är känd bland annat för folkalfabetet. Det är ett alfabet som består av olika människor som formar bokstäver. Många känner till Lennart, blandannat pågrund av att han va bildlärare på pederskrivares gymnasium under många år. Han har gjort många skulpturer och konstverk i olika material. Han har också skrivit böcker och dikter. Det va roligt att ta med han för min mamma har haft han som bildlärare. 

VERONICA STRANDBERG 
 
Veronica är en konstnär boendes i en förort till Stockholm. Hon älskar konst och favoritteknikerna är tusch, olja och blandtekniker. Det blir också en del foton och erkänner att hon är en seriejunkie.Kulspetspenna och fina teckningar linjer var alltid hennes favorittekniker när hon växer upp. Så steget till markörer var inte ett stort steg. För ett par år sedan kom hon över några bloggar som använder Promarkers och hon bara var tvungen att prova dem Hon gör porträtt som är realistiska, men ofta med en ovanlig gröda, färg eller annat element läggs till.Jag skulle säga att hennes övergripande stil är mycket uttrycksfull och ibland ganska mörk.Hon älskar att arbeta med kontraster och känslor. Jag tycker att den är cool.
 
 OLA ANDERSSON
 

 Föddes 1961 i malmö. Målar abstrakt med en känsla av objektet ofta i starka intensiva färger. Har haft 30-tal utställningar i Sverige och Danmark bla på galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö med vernissage 2/6 2006 samt 5/9 2009.Representerad i ett flertal svenska och utländska konstsamlingar. Efter en utställning visade det sig att halva utställningen sålts till ett galleri i USA.Själv tycker jag att den är cool med många färger och mjuka linjer. 
Ju längre tid man sitter och tittar på den, destu mer ser man olika saker hela tiden!

 
 
/ elin johansson 8:1 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: