elinjohansson

GIMP

Kategori: Allmänt

Hej, idag har fredrik hjälpt oss att fixa gimp.
Vi fick massor av instruktioner på porten hur man ska göra osv.
först gjorde jag en bild som jag fixade bakgrunden på, sen gjorde jag lite fint med lite dekuration på sidorna:sen provade jag att fixa mitt öga, så jag bytte färg & fyllde i ögat:


sen provade jag och göra tre av mig på en bild:
Det var bilderna som jag gjorde om på gimp.

tycker det blev riktigt bra :)

sokratiska samtal.

Kategori: Allmänt

Hejsan! Idag är det fredag igen!

idag har vi gjort ett sokratiskt samtal, det va riktigt kul att säga sina åsikter och lyssna på andras!
Vi kollade på olika bilder, först kollade vi på när några spelade fotboll, fast det va en från italien som sa dumma saker om han från frankrikes familj, så han från skallade italenaren. Själv tycker jag att det va rätt, jag skulle blivigt svin sur om någon sa så dumma saker om min familj. Men han kunde ha väntat till efter matchen och sen skalla han :') Men sen kollade vi på en annan bild, med en demostration, det va en dam som slog en handväska i en nynazists huvud. Jag vet inte varför. Men det kan vara för att han sa någonting om judar. ( eftersom hon var en jude tror vi ) Sen så sa vi våra åsikter om dem bilderna, senare kollade vi på våra bilbloggar. Vi han med 3 styckna. Vi visade upp min, jag tog med josefins mobil, så vet inte hur man gör för att få fokus på mig och suddigt där bak. Men vi tog vanliga kort så man såg en öppen bakgrund och man såg tillochmed bilarna på sjukhusets parkering. Senare så kollade vi på bilden på mina skor, och samuel sa att den va lite dryg för det va inga färger på löven. Men jag ska försöka förbättra det. Här kommer bilderna vi pratade om:
( jag hittade dock inte någon bild på fotbollspelare, men det va när en kille låg på marken och den andra stod upp)

hejdå!

BILDERNA VI FOTADE UTE INNAN IDAG

Kategori: Allmänt
Dessa bilder tog jag och josefin innan på bildlektionen, vi använde oss av Josefins mobil.

Vi försökte ta i olika vinklar men sen så råkade vi markera och ta bort dom. Men vi blev nöjda med dessa. Dock har jag bara bilderna på mig och mina skor.

3 fotografer.

Kategori: Allmänt


mattias klum
Detta är Mattias Klums foto, han gillar att ta bilder på ljur med ingen bakgrund.
Själv tycker jag att han är riktigt duktig! Mattias är född 10 februari 1968 i uppsala. Han är en svensk fotograf och filmare. Jag gillar hans bilder för att han tar så fina, dom är riktigt fina. Jag tycker dock att han ska ta så man ser bakgrunden mer. Inte bara så att det är suddigt. Annars är det väldigt bra!david la chapelle.
Han har fotat sjukt bra bilder på människor i en grym bakgrund. Han har dock inga bakgrunder om är suddiga. Men jag gillar hans bilder också, riktigt coola! Men om jag skulle vara han så skulle jag vara riktigt nöjd! Men jag skulle dock sätta på tjejen gulligare kläder, som typ en rosa stor klänning och ta bort draken och sätta dit något sött. Så det blir mer min stil! Men riktigt duktig är han.
David är född 11 mars 1963 i fairfield. Han är känd för sina fotografier inom mode och reklam.Lennart nilsson.
Här har vi en riktigt grym fotograf! På Lennarts bilder får man se riktigt coola bilder på bebisar som ligger i magen. Man ser alla saker, navelsträngen riktigt tydligt och blodådrorna. Tycker att det är riktigt coolt att få se hur det ser ut i en mage när man är gravid.
Lennart är född 24 augusti 1922 i strängäs. Han är en svensk fotograf och är mest känd flr sin barnbrytande titthålsfotografi inom medicin.


Gillar dessa fotografer riktigt mycket!

bloggsammanfattning.

Kategori: Allmänt

Sammanfattning.
 
skulptur:
 jag skulle göra en skulptur och det gick sådär, hade en flaska och en ballong, sen så fick vi lägga på lera på det, efter det så skulle vi börja måla, och forma ansiktsbenen.
Sen så målade jag på det. Jag skulle göra en människa, kille typ. Men det blev mer  en fisk. Men det får duga, kunde inte göra om den, skulle bli för lite tid. Men jag vet hur jag ska göra nästagång, iallafall försöka göra bättre än vad jag gjorde och ta vara på tiden.
grafitti:
okej, vi gjorde grafitti, och jag skulle göra en pärlplatta först, så jag satte igång och gjorde en, men senare skulle jag stryka den, det va ju den pärlplattan jag visade på bild i ↓ det inlägget.
Men så råkade jag ta sönder den, så jag gjorde om den. Men sen så skulle jag stryka den, och så jag tog det försiktigt för att klara gajemos och josefins pärlplatta hade smält, för dom strök nog för länge.
Så ska jag såklart göra det kortare tid och gjorde för kort, så alla pärlor kom inte med. Men så denna lektionen gjorde jag en pärlplatta som jag glömde ta kort på, men det är ett hjärta och det kommer att komma bild på den. Men jag klarade iallafall och stryka den denna gången. Så jag klara det i sista sekunden. Jag är verkligen ledsen över det och vill inte sänka mitt betyg. Är jätte nöjd med mitt betyg. Så jag ska göra allt för att behålla det. Men just denna gången gick inte allt så bra i början men till slutet gick det ju bra. Sen har jag redovisat för dig och det gick också super bra! Så jag hoppas att denna gången kan du förlåta det som hände och så gör jag bättre till nästa gång... Nu sitter jag och emma på Elevensval, så du får en finfin bild från nu istället!