elinjohansson

konstnärer

Kategori: Allmänt

LENNART LINJER
 
Detta konstverk är gjort av Lennart linjer från varberg.Den gjordes 1983 och sitter på drottninggatan i varberg. 
Lennart är känd bland annat för folkalfabetet. Det är ett alfabet som består av olika människor som formar bokstäver. Många känner till Lennart, blandannat pågrund av att han va bildlärare på pederskrivares gymnasium under många år. Han har gjort många skulpturer och konstverk i olika material. Han har också skrivit böcker och dikter. Det va roligt att ta med han för min mamma har haft han som bildlärare. 

VERONICA STRANDBERG 
 
Veronica är en konstnär boendes i en förort till Stockholm. Hon älskar konst och favoritteknikerna är tusch, olja och blandtekniker. Det blir också en del foton och erkänner att hon är en seriejunkie.Kulspetspenna och fina teckningar linjer var alltid hennes favorittekniker när hon växer upp. Så steget till markörer var inte ett stort steg. För ett par år sedan kom hon över några bloggar som använder Promarkers och hon bara var tvungen att prova dem Hon gör porträtt som är realistiska, men ofta med en ovanlig gröda, färg eller annat element läggs till.Jag skulle säga att hennes övergripande stil är mycket uttrycksfull och ibland ganska mörk.Hon älskar att arbeta med kontraster och känslor. Jag tycker att den är cool.
 
 OLA ANDERSSON
 

 Föddes 1961 i malmö. Målar abstrakt med en känsla av objektet ofta i starka intensiva färger. Har haft 30-tal utställningar i Sverige och Danmark bla på galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö med vernissage 2/6 2006 samt 5/9 2009.Representerad i ett flertal svenska och utländska konstsamlingar. Efter en utställning visade det sig att halva utställningen sålts till ett galleri i USA.Själv tycker jag att den är cool med många färger och mjuka linjer. 
Ju längre tid man sitter och tittar på den, destu mer ser man olika saker hela tiden!

 
 
/ elin johansson 8:1 

the Delicious!

Kategori: Allmänt

jag tycker att båda filmerna va väldigt röriga. De bara pratade och skrek mot varandra. jag vet inte vad den har med bild och göra. Kollade iallafall klart på båda. Han kille har en röd dräkt. Han verkar osäker. jag tror han tar på sig den röda dräkten för att få uppmärksamhet och inte höra alla prata i mun på varandra. När han sitter med glaset i början så pratar dom andra bara med varandra ingen pratar med han. Alla verkar väldigt stressade och upptagna. Alla pratar i telefon hela tiden och inte med varandra.
 
/ elinjohansson 8:1 

hejsan!

Kategori: Allmänt

jag fick mer ideer, Martin gillar Blå  & han  vill åka till LA,  så tänkte måla av han med en blå bakgrund och så ska de stå LA i bakgrunden, sen ska han ha en fotboll på sin tröja osv, Men de blir nog nice! 
bye :) 

bildläxa.

Kategori: Allmänt

Här är en konstnär som ritar så som jag vill rita av martin. Konstnären heter Magnus welander. Han är känd för sina fåglar han ritar. 
denna bilden rör sig ute vid havet, blåsigt och kallt.Jag ska dock måla av martin inne när de är varmt och jag kommer använda blyerts och skuggpenna. Jag vill bli så nöjd som möjligt ! Tycker att Magnus ritar väldigt fint, skulle också vilja rita så fint! Men jag ska kämpa och göra bilden som jag tänker mig att den ska bli!

här är Magnus Welander med bilden på en fågel vid havet ! 
 

sjuk:/

Kategori: Allmänt

hejsan, har varit sjuk idag så har inte varit i skolan, 
har inte direkt någonting att skriva om då,
men förbättrar de tills nästa vecka ! 
bye :)
 

bildläxa.

Kategori: Allmänt

halloj!
idag har vi blivit indelade två&två, vi ska granska varandra, jag ska måla av honom i blyerts. Ha de gött :DDD